* 0176 - 22 44 40* maria@alukin.se

Om Alukin aluminiumbåtar

Vi erbjuder ett praktiskt båtliv för aktiva människor i skärgården. Genom kvalitet och funktionell design levererar vi båtar anpassade för kommersiellt bruk och fritid. Vi samarbetar med utvalda leverantörer som vi årligen utvärderar för att kunna hålla en hög kvalitetsstämpel gentemot våra kunder.

Båtarna ritas, konstrueras och byggs i sin helhet i Roslagen av Alukin Boats Sweden AB. Här i Norrtälje leder vi hela processen från ritning, konstruktion och bygget av varje båt - till försäljning och leverans. 

Hållbarhet & funktionell design

Konstruktion, utveckling och design är en stor del av vår vardag som vi prioriterar högt. Vår ambition är att förverkliga människors drömmar om den optimala båten för ett aktivt båtliv. Här är många av de erfarna användarna en stor inspirationskälla som genom olika erfarenheter bidrar till goda idéer som ovandlas till praktik i båtarnas utförande. Alukins användare är våra bästa ambassadörer som har stor del i vår framgång på marknaden.

Historia

Peter Nikula är båtkonstruktör och en av grundarna till ALUKIN aluminiumbåtar. Peters passion för båtar och konstruktioner har präglat hela hans liv och uppväxt på Åland. Det var när han kombinerade sin expertis kring svetsteknik och materiallära med sin passion, som han under år 2006 byggde de första prototyperna på hemmaplan i Roslagen. Som en vän av enkelhet vände han på sitt efternamn Nikula och varumärket ALUKIN föddes. 

Den första modellen presenterades på mässan Allt för Sjön år 2008. Året därefter korades Alukin till Årets Rookie i båtbranschen av tidningen Praktiskt Båtägande. 

I dag är ALUKIN aluminiumbåtar ett av skärgårdens mest eftertraktade aluminiumbåtsmärken. Båtarna har blivit kända för sina exceptionella sjöegenskaper genom hela fartregistret och sin gedigna konstruktion som borgar för ett hållbart båtägande för arbete och fritid.

Sedan januari 2018 ingår ALUKIN aluminiumbåtar som del i Nimbusgruppen. Nimbus har en historisk bakgrund som ledande svensk båtproducent på den globala båtmarknaden. Nimbusgruppen omfattas av egna återförsäljare och fullservicemarinor samt partners i Sverige och på världsmarknaden. 

Maria och Peter Nikula, grundare av Alukin Boats Sweden AB

Copyright © Marinteknik i Norrtälje AB, 2018