* 0176 - 22 44 40* maria@alukin.se

Aluminiumbåtar, alla modeller

Hyttbåtar

Bowriders

Styrpulpeter

Pro Fishing

Arbetsbåtar

För fler storlekar och information, klicka på modell ovan!

Trygghet och körglädje

Alukin aluminiumbåtar är till för dig som söker en säker, praktisk och oöm båt för körglädje i alla väder. Alukins välbalanserade och noggrannt testade skrov är grunden i samtliga modeller. Vårt motto är: Det ska inte bara ska vara tryggt att köra våra båtar, det ska vara roligt också! Vår passion är båtar och vi vet vad som konstruktionsmässigt krävs för att få den ultimata körupplevelsen - för alla väder, i hela fartregistret. Vår rekommendation till samtliga båtköpare - provkör och jämför!  

Funktionell design och flexibilitet

För att optimera funktionaliteten för just dig, så finns möjligheten för individuella anpassningar efter dina behov eller intressen. Extra stuvutrymmen, spöhållare, inbyggd fisksump, eller andra lösningar ordnar vi precis som du önskar. Vi erbjuder t. ex. möjlighet till varierande akterlösningar på några av våra hyttmodeller, allt utefter din preferens och vi har ett brett modellprogram för sport, fritid eller professionellt bruk i olika storlekar. Du har direktkontakt med vår konstruktör så du kan känna dig säker på att få din båt precis som du vill ha den. Även små anpassningar kan vara det som gör din båt perfekt för dig!

Alukins skrov och konstruktion

Skrovkonstruktionen bygger på tvärsgående bottenstockar och längsgående vinkelprofiler som gör skrovet extremt styvt och hållfast för vridkrafter och vattnets krafter. Durken är tätsvetsad samt fylld med ljuddämpande luftpåsar och fungerar som flytkropp om båten skulle vattenfyllas. Skrovet byggs av marinaluminium EN-AW 5083 (AlMg 4,5), tjocklek 4mm, inredning och överbyggnad byggs av EN-AW 5754 (AlMg 3), tjocklek 3mm. Skrovets samtliga skarvar är helsvetsade från in- och utsida. Räcken och targabåge är tillverkade av 40 mm:s aluminiumrör.

Alla båtar ytbehandlas med ett SEAL-system som är en patenterad silanbehandling (miljöneutral kemiskt bunden ytpassivering) som i samarbete med ett FoU-enhet tagits fram specikt anpassat efter våra båtar. På så vis kan vi ytterligare förlänga aluminiumets livslängd, förstärka dess egenskaper och göra det enklare att hålla båten ren. 

För tekniska frågor rörande ritning, konstruktion, hållfasthet, material och svetsteknik kontakta vår konstruktör Peter Nikula.

Motor och utrustning

Vi jobbar med noggrant utvalda leverantörer och utrustar våra båtar främst med motorer från Suzuki och Mercury Verado samt navigationsutrustning från Garmin. 

För tekniska frågor eller offert, kontakta oss.

Copyright © Marinteknik i Norrtälje AB, 2018